News flash

Videos of SAL/UER Climate Week events

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through July 2021

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

SAL/UER-evenementen in November, nu open voor de hele HC-gemeenschap

(SAL/UER events in November, now open to the RC Community)

 

E-mail aan de HC-Broadcastlist d.d. 09-11-2020

IRCC

Beste HC-ers,

SAL/UER maakt deel uit van een reeks online evenementen op het gebied van klimaatrechtvaardigheid, die samenvallen met "FROM THE GROUND UP: GLOBAL GATHERING FOR CLIMATE JUSTICE" en de G20-bijeenkomst, tussen 12 en 21 November (de data waarop COP26 was gepland voordat deze werd uitgesteld vanwege COVID). Wij hebben besloten deze bijeenkomsten open te stellen voor de HC-gemeenschap zonder de voorwaarde dat je iemand meeneemt voor wie HC nieuw is. We moedigen je wel aan om vrienden en familie mee te nemen, maar het is GEEN voorwaarde voor je komst.

Als je bereid bent om de leiding te nemen in een mini-sessie (luisteroefening) of een SAL/UER-luistercirkel (steungroep), zet dan een 77 voor je naam, zodat je ingedeeld kunt worden om mini-sessies te doen of steungroepen te leiden, als dat nodig is.

Je kunt meer informatie vinden en je aanmelden op deze pagina: https://www.rc.org/publication/environment/november_2020  op de RC website

of hier: https://www.sustainingalllife.org/online-events 

op de Sustaining All Life website.

We organiseren de volgende bijeenkomsten:

Eliminating the Effects of Racism in Climate Activism (Thursday, Nov 12, 1 – 3 pm EST, 6 – 8 pm GMT) (interpreted into French)

The Impact of the Climate Emergency on Frontline Communities (Friday, Nov 13, 1 - 3.30 pm EST / 6 - 8.30 pm GMT) (Interpreted into Spanish, French and Hungarian)

Fast Facts for Fast Fashion (Saturday, Nov. 14, 8.30 – 9.30 am EST / 1.30 – 2.30 pm GMT) (English only)

Self and Collective Care for Transformational Change (Saturday, Nov. 14, 1 – 2.30 pm EST / 6 – 7.30 pm GMT) (English only)

Jews and Climate Justice: Building a United Front (Sunday, Nov 15, 12 pm - 2 pm EST / 5 – 7 pm GMT)) (interpreted into Spanish and Hebrew)

Youth at the Forefront of the Climate Movement:  (Sunday, Nov 15, 2 - 4 pm EST / 7 - 9 pm GMT) (English only)

War and Climate Change (Monday, Nov 16, 1 – 2.30 pm EST / 6 – 7.30 pm GMT) (interpreted into Arabic)

Expressing Climate Grief (Saturday, Nov 21, 2 – 4 pm EST / 7 – 9 pm GMT) (interpreted into French and Spanish)

How to Lead Listening Circles: (Sunday, Nov 22, 5 – 7 am EST / 10 am - 12 pm GMT) (interpreted into Hindi)

 

HET VOLGENDE IS VOOR HC-ERS DIE MEEDOEN AAN EEN BIJEENKOMST

Het zou goed zijn je te realiseren dat je naar een bijeenkomst gaat komt met mensen die geen counselers zijn en die niet veel over ons weten. Denk eraan om als counseler te komen, niet als cliënt. Probeer geen HC-jargon te gebruiken en denk na over hoe je je beurt als cliënt gebruikt. Ontladen is oké, maar ontladen op een manier die zinvol is in deze context. Hier is een lijstje van termen die wij graag vervangen willen zien als je minisessies (luisteroefeningen) doet, en steungroepen (luistercirkels) na afloop van de bijeenkomst.

Luisteroefening i.p.v. mini-sessie of sessie

Emotionele ontlading i.p.v. ontlading

Luistercirkel i.p.v. steungroep

Counselen* i.p.v. HC

De mensen die nieuw zijn in SAL/UER/HC zullen leiding nodig hebben om de mini en de steungroep goed te kunnen gebruiken, en jij bent misschien wel de persoon die dat het beste kan. Vergeet niet om een 77 voor je naam te zetten, zodat we weten dat je een counseler bent.

We hopen je daar te zien.

Met liefs,

Janet Kabue en Teresa Enrico

SAL/UER-delegatieleiders

 

*In Nederland vermijden we de term ‘Co-counselen’ (MW) 


Last modified: 2021-06-01 12:29:59+00