News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

SAL/UER online-bijeenkomsten in November met ‘From the Ground Up: Global Gathering for Climate Justice’

(SAL/UER Online events in November with From the Ground Up: Global Gathering for Climate Justice) 

 

E-mail aan de HC-Broadcastlist d.d. 31-10-2020

Beste HC-ers,

SAL/UER heeft meer online-bijeenkomsten die de klimaatcrisis aan de orde stellen! In November zou de COP26 in Glasgow plaatsvinden. Lokale klimaatrechtvaardigheidsgroepen hebben wereldwijde online-bijeenkomsten georganiseerd in de periode dat de COP zou plaatsvinden, om de ruimte te bieden "om een krachtige beweging op te bouwen en contact te leggen tussen onze wereldwijde rechtvaardigheidsbewegingen, door mensen te informeren, samen strategieën te bedenken en deze te coördineren".  SAL/UER zal aanwezig zijn tijdens deze evenementen op 12 -16 November en opnieuw op 20-21 November (ten tijde van de G20). 

Je kunt een lijst van onze bijeenkomsten zien en je inschrijven op deze pagina: www.rc.org/publication/environment/november_2020

op de HC website of op de Sustaining All Life website voor onze workshops hier: www.sustainingalllife.org/workshops

of ons forum over de ‘The Impact of the Climate Emergency on Frontline Communities’ hier: www.sustainingalllife.org/forum

 

Twee van onze evenementen worden gesponsord door ‘From the Ground Up: Global Gathering for Climate Justice’.  Hun volledige agenda van evenementen staat hier:

https://cop26coalition.org/global-gathering-programme/

Je kunt je daar registreren voor onze twee bijeenkomsten en eventuele andere die je wilt bijwonen. De SAL-evenementen zijn getiteld:

‘101: Fast Fashion’ en ‘Care is Liberation: Self and Collective Care for Transformational Change’.

We hopen dat je weer gebruik zult maken van deze door COVID gedwongen online SAL/UER-evenementen, om ons werk te delen met vrienden, familie, collega's en iedereen die geïnteresseerd is in de klimaatcrisis. Blijf alsjeblieft bij de mensen die je meeneemt, en blijf ze daarna volgen. We stellen voor dat je met hen afspreekt om de ‘luisteroefening’ te doen via de telefoon, What'sApp of andere media in plaats van willekeurig te worden ingedeeld in de Zoom-meeting. Dit helpt ook om ervoor te zorgen dat we genoeg breakout-rooms hebben voor mini’s. HC-ers hebben veel mensen meegenomen naar de Klimaatweek en veel van hen zitten nu in steungroepen en klassen https://www.sustainingalllife.org/classes-and-groups die we hebben opgezet om hen te verwelkomen. 

We hopen je te zien vanaf 12 november en stellen je steun voor SAL en UER zeer op prijs. 

Het zou goed zijn je te realiseren dat je naar een bijeenkomst gaat met mensen die geen counseler zijn en die niet veel over ons weten. Denk eraan om als counseler te komen, niet als cliënt. Probeer geen HC-jargon te gebruiken en denk na over hoe je je beurt als cliënt gebruikt. Ontladen, ja, maar ontladen op een manier die zinvol is in deze context. Hier volgt een lijstje van termen die je als vervangende woorden voor HC-taal kunt gebruiken in de mini’s (luisteroefeningen), tijdens de bijeenkomst en tijdens steungroepen (luistercirkels) na afloop.

Luisteroefening  i.p.v. mini of sessie

Emotionele ontlading  i.p.v. ontladen

Luistercirkel  i.p.v. steungroep

Counselen  i.p.v. HC

Tot slotte, aangezien we Zoom gebruiken als online-platform, en Zoom een beperkt aantal breakout-rooms heeft (en dus een beperkt aantal mini’s in tweetallen), vragen we de meeste counselers om alleen te komen als je een nieuw iemand meeneemt, en dat je samen mini-sessies via de telefoon of een andere medium organiseert, in plaats van gebruik te maken van een breakout-room. Als je in de meeting komt kun jij en je vriend(in) ‘99’ voor je naam zetten, zodat je niet wordt toegewezen aan een breakout-room. Je zult ook HC-ers zonder partners zien die een ‘77’ voor hun naam hebben staan, zodat ze een leidende rol kunnen spelen in de minisessies en steungroepen. 

Ons schema van de bijeenkomsten staat hieronder.  We hopen je daar te zien.

Met liefs,

Janet Kabue en Teresa Enrico

SAL/UER-delegatieleiders

Diane Shisk, Katrina Wild, MaryRuth Gross, Rachel Beck

SAL/UER Climate Week-organisatoren

 

Registreer hier: https://www.rc.org/publication/environment/november_2020

of hier https://www.sustainingalllife.org/online-events

 (SAL website, bedoeld voor mensen die geen HC-er zijn) behalve voor de twee evenementen op zaterdag 14 November.

Donderdag 12 November

Eliminating the Effects of Racism in Climate Activism (13 - 15 uur EST, 18 - 20 uur GMT) (getolkt in het Frans)

Vrijdag 13 November

The Impact of the Climate Emergency on Frontline Communities (2,5 uur) (13 - 15.30 uur EST / 18 - 20.30 uur GMT) (getolkt in het Spaans, Frans en Hongaars)

Zaterdag 14 November 

Deze twee evenementen worden gesponsord door ‘From the Ground Up: Global Gathering for Climate Justice’, registreer hier: https://cop26coalition.org/global-gathering-programme/ 

Fast Facts for Fast Fashion (8.30 - 9.30 uur EST / 13.30 - 14.30 uur GMT) (alleen in het Engels)

Self and Collective Care for Transformational Change (13 - 14.30 uur EST / 18 - 19.30 uur GMT) (alleen in het Engels). SAL/UER en Greenpeace

Zondag 15 november

Jews and Climate Justice: Building a United Front (12 - 14 uur EST / 17 - 19 uur GMT)) (getolkt in het Spaans en Hebreeuws)

Youth at the Forefront of the Climate Movement   (14 - 16 uur EST / 19 - 21 uur GMT)

Maandag 16 November

War and Climate Change (13 - 14.30 uur EST / 18 - 19.30 uur GMT) (getolkt in het Arabisch)

Zaterdag 21 November

Expressing Climate Grief (14 - 16 uur EST / 19 - 21 uur GMT) (getolkt in het Frans en Spaans)

Zondag 22 November

How to Lead Listening Circles (5 - 7 uur EST / 10 uur - 12 uur GMT) (getolkt in Hindi)

 


Last modified: 2021-06-01 12:29:59+00