News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

We gaan door

(Onwards we go)

E-mail aan de HC-Broadcastlist d.d.19-06-2020

Tim Jackins

 

Beste HC-ers,

Het verzet tegen racisme blijft zich verbreden en verspreiden over de hele wereld, tegelijk met COVID-19.  Deze unieke omstandigheid biedt enorme mogelijkheden om sneller te beginnen met het veranderen van de samenlevingen in de wereld. We moeten ook zorgvuldig blijven nadenken over de feitelijke gevaren in de huidige periode en over onze patronen die ons begrip van het heden beïnvloeden. 

De mogelijkheden om gebruik te maken van het groeiende bewustzijn over de voortdurende onmenselijkheid en onrechtvaardigheden van het racisme zijn enorm. Velen van ons spreken zich meer openlijk uit voor grotere groepen mensen over wat we weten en denken over onderdrukking. Velen van ons nemen een publiek standpunt in om dit groeiende bewustzijn te helpen verduidelijken aan steeds grotere groepen mensen. Dit zijn belangrijke stappen om de wereld te veranderen.

We blijven allemaal sessies nodig hebben om te ontladen over de patronen die ons denken in de weg staan als we vooruit gaan. Oude angst kan ons op onze plek houden of irrationeel laten handelen. We moeten op een bedachtzame, rationele en liefdevolle manier vooruit bewegen. Ieder van ons moet aan de slag met alles wat ons in de weg staat, ongeacht onze huidige standpunten of acties. 

Ook moeten we ons bewust zijn van de feitelijke risico’s op dit moment. Het gaat onder meer over omstandigheden waarin mensen irrationeel en destructief handelen tegen anderen of tegen gevestigde instituties. Tel daar ook de voortdurende dreiging van COVID-19 bij op. Dit virus zal op zijn minst nog vele maanden een daadwerkelijk gevaar blijven. Het blijft belangrijk en is ook moeilijk om onze inspanningen om het virus onder elkaar niet over te dragen voor zo’n lange tijd vol te houden. 

Recente cijfers laten zien dat neuscellen zeer kwetsbaar zijn voor het virus. Als die eenmaal besmet raken, worden ze een bron van besmetting voor andere delen van het lichaam en voor het overdragen van het virus naar anderen.  Dit betekent dat huilen en je neus snuiten als je het virus onder de leden hebt, je gevaarlijk maakt, of je er nu wel of niet bewust van bent. 

Overal ter wereld doen overheden zeer uiteenlopende aanbevelingen over hoe hun inwoners met elkaar om moeten gaan. Vele worden duidelijk gedreven door kapitalistische belangen om economieën weer geld te laten pompen naar de bezittende klasse. Denk en ontlaad daarover en neem je eigen besluiten. Als je meedoet aan demonstraties, of die nu klein of groot zijn, laat je een paar dagen daarna op COVID-19 testen. Als dat tenminste mogelijk is waar je bent. Ik ben tot nu toe een keer getest, het is erg raar en onprettig gedurende 30 seconden, maar het doet niet echt pijn. (Mijn test uitslag was negatief.)

Ik ben erg blij dat we in deze omstandigheden verkeren. Ik ben erg blij dat we hier samen in zitten en dat we er met elkaar goed over kunnen blijven nadenken.

Met liefs en waardering,

Tim

 

 


Last modified: 2021-06-01 12:29:59+00