News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

Leven met COVID

Tim Jackins

E-mail aan de HC-Broadcasts e-maillijst d.d. 30-03-2021

Beste leden van de HC-gemeenschap,

De situatie met de COVID-pandemie blijft zich ontwikkelen, soms in een goede richting en soms niet. Er is zo’n verschil in aan COVID gerelateerde omstandigheden tussen de ene HC- gemeenschap en de andere, dat het onmogelijk is om precieze richtlijnen te geven die overal goed werken om ons te beschermen tegen deze dodelijke ziekte en die tegelijkertijd onze contacten niet onnodig beperken.

Het is belangrijk voor ieder van ons om te onthouden dat als we niet volledig gevaccineerd zijn ofwel een besmetting met COVID overleefd hebben, we nog net zo kwetsbaar blijven voor het virus als voorheen. De overgrote meerderheid van de mensen om ons heen blijft ook kwetsbaar. We mogen ook niet vergeten dat er besmettelijker varianten van COVID zijn ontstaan en dat dit in de toekomst ook vaker zal gebeuren. Onze ervaring met COVID, die nu een jaar duurt, heeft aangetoond dat afstand houden, mondkapjes of dubbele mondkapjes, gebruik van steriliserende vloeistoffen en handenwassen de verspreiding van COVID aanzienlijk beperken. In de meeste, maar niet in alle delen van de wereld zullen alleen deze maatregelen de verspreiding van COVID niet stoppen omdat het virus daar al overal is doorgedrongen. Maar deze maatregelen verminderen wel aanzienlijk de belasting van onze medische voorzieningen zodat meer mensen gered kunnen worden. Er zijn een paar plaatsen in de wereld waar COVID nog niet zo wijdverbreid is, zodat deze maatregelen tot nu toe doeltreffend waren om de verspreiding van COVID een halt toe te roepen. 

De COVID-pandemie is nog lang niet voorbij en we moeten blijven nadenken over hoe we het beste op deze situatie kunnen reageren, onszelf en anderen kunnen beschermen en tegelijkertijd zoveel mogelijk contact en steun aan elkaar kunnen bieden. 

Als je deel uitmaakt  een van de meeste gemeenschappen die aanzienlijk door COVID zijn besmet, is het waarschijnlijk nog te vroeg om veel direct persoonlijk contact te hebben. Aangezien bijna alle besmetting met COVID zich voordoet wanneer niemand zich ervan bewust is, moeten we geen omstandigheden creëren waarin COVID zou kunnen worden overgedragen. De vaccins werken in de praktijk goed om de verspreiding van COVID tegen te gaan, omdat ze voor 90% effectief zijn. Daardoor wordt de verspreiding van COVID afgeremd, maar er blijft er nog steeds een besmettingskans van 10% over voor degenen die gevaccineerd zijn en aan COVID worden blootgesteld.

Ik denk dat in deze periode de algemene richtlijnen van afstand (2 meter), mondkapjes of dubbele mondkapjes, het gebruik van desinfecterende middelen allemaal nog in acht moeten worden genomen. Denk alsjeblieft na over deze zaken voordat je een afspraak maakt met je counseler voor je volgende sessie. Denk alsjeblieft goed na over hoe je jezelf en de mensen om je heen kunt beschermen. 

Met liefs en waardering,

Tim

 


Last modified: 2021-06-01 12:29:59+00