News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

We gaan verder!

(Moving Onward)

E-mail aan de HC-Broadcasts mailing lijst d.d. 11-04-2020

Tim Jackins

 

Lieve HC-ers,

Hoewel COVID-19 zich over de wereld verspreidt en het aantal sterfgevallen nog steeds toeneemt, zijn er duidelijke aanwijzingen dat de stappen, die mensen zetten tegen verdere verspreiding van het virus, effectief worden. Counselers hebben veel gedeeld over wat ze ondernomen hebben om de verspreiding van het virus te beheersen. Er zijn ook nog weinig gevallen bekend van HC-ers die geveld zijn door het virus. Het is volgens mij nog steeds waarschijnlijk dat velen van ons op een gegeven moment besmet zullen raken. Maar het werk om de verspreiding te vertragen om zo mensen te beschermen en medische hulpmiddelen in te kunnen zetten voor wie dit het meest nodig heeft, is belangrijk en effectief gebleken. 

Ik feliciteer jullie allemaal dat je bent blijven nadenken over het nemen van effectieve stappen ondanks wat voor restimulaties dan ook.

Deze maatregelen moeten natuurlijk nog weken of misschien nog maanden lang doorgaan. Dit gaat leiden tot nieuwe situaties en omstandigheden, en zal nieuwe problemen veroorzaken bovenop de problemen die er nu al zijn. Dat zal ook grotere uitdagingen opleveren en de tekortkomingen van onze samenleving nog duidelijker aantonen. Al zouden deze moeilijkheden voor ons en voor de meeste mensen wereldwijd zeer belastend kunnen worden, toch konden samenlevingen in het verleden alleen veranderen bij uitdagingen op deze schaal. We willen dit graag blijven bedenken en de mogelijkheden aangrijpen die nu worden gecreëerd voor mensen om beleid en acties te overwegen die voorheen te groot leken. Door sessies, steungroepen, workshops en ‘denk-en-luister’s kunnen we ons een weg banen door de pijnpatronen die ons tot nu toe hebben vertraagd in onze groei. Op deze manier kunnen we een grotere en actieve rol spelen bij het mensen helpen nadenken, begrijpen en besluiten nemen over hun toekomst, misschien met behulp van een beetje ontladen.

Er zijn enorm veel HC-activiteiten gedaan via het internet vanaf het moment dat deze situatie zich begon te ontwikkelen. Blijkbaar stelt deze werkelijk uitdagende situatie, en het werk dat we al eerder gedaan hadden, ons in staat om te besluiten dat we met elkaar verbonden zijn. Ook al zijn we vele kilometers van elkaar vandaan, het zien van elkaars gezicht en het horen van elkaars stem is voldoende om te beseffen dat we met elkaar verbonden zijn. Meer dan ooit zijn we elkaars bondgenoot in het werk om het milieu te redden en om een maatschappij mogelijk te maken die goed is voor iedereen. 

Ik ben erg blij dat we met elkaar onderdeel zijn van dit werk en ik zie ernaar uit om te ontdekken hoe veel we kunnen doen.

Tim

  

 

 

April 2020

 


Last modified: 2020-07-02 14:27:35+00