News flash

🌏 Sustaining All Life 🌍 
Poster Fundraiser


🪻  Webinars  🪻


Creating the Conditions
to Cause a Big Change

Tim Jackins
June 18

 

De bevrijding van kunstenaars

(Artists’ liberation)

 

Emily Feinstein

Brooklyn, New York, V.S.

 Ik ben verheugd en enthousiast de rol van Internationale referentiepersoon voor de bevrijding van beeldend kunstenaars op me te nemen en verder te bouwen op de inspanningen van John Fehringer (de vorige Internationale referentiepersoon voor de bevrijding van beeldend kunstenaars)

 Kort nadat ik als twintiger begon met Herwaarderingscounselen, besloot ik het maken van kunst opnieuw op te pakken. Sindsdien heb ik er een prioriteit van gemaakt in mijn leven. Ik ben blij dat ik al die jaren in staat werd gesteld na te denken over en leiding te geven aan kunstenaars binnen de HC-gemeenschap. Ik hou van het kunstenaarsbevrijdingswerk en van hoe het samenhangt met het terugwinnen van ons volledige uitdrukkingsvermogen en totale herwaardering.

 Als kunstenaars hebben we vooraan gestaan als het gaat om innovaties, uitvindingen en revoluties. We hebben gevochten om ons brein te kunnen laten zien, te laten zien wat waar en mogelijk is. Ik kijk uit naar alles wat we kunnen doen met elkaar, inclusief ontladen over vroege verslagenheid en over de manier waarop we van elkaar en de rest van de arbeidersklasse gescheiden zijn geraakt.

 Kunstenaars en hun werk zijn altijd en overal aanwezig in een bloeiende, welvarende en menselijke samenleving. Als kunstenaars krijgen we de gelegenheid om te streven naar contact met iedereen, zijn we steeds weer stoutmoedig, nemen we risico’s, en staan we schouder aan schouder met anderen om een eind te maken aan alle onderdrukking en maken we kunst die de kracht van onze ervaringen, culturen en onze worsteling voor bevrijding laat zien. Ik kijk ernaar uit meer van jullie te leren kennen en door te gaan met onze gezamenlijke inspanningen om kunstenaarsbevrijding verder vooruit te krijgen.

 Present Time 187, april 2017

 

 

 Januari 2020

 


Last modified: 2023-04-15 09:24:12+00