News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

Nepberichten (hoaxes) met een naam van een HC-er... laat je niet oplichten!

Diane Shisk

E-mail aan de HC-Broadcastlist d.d. 07-05-2021

Beste HC-ers,

 Er zijn talloze nepberichten (hoaxes) en pogingen tot oplichting die de ronde doen via e-mail, sms en telefoongesprekken. HC-ers krijgen sommige van deze hoaxes en zwendelpraktijken schijnbaar van andere HC-ers.

We hebben een niet-socialiseren beleid in HC, wat betekent dat we elkaar niet om hulp vragen op deze manier. Het krijgen van zo’n e-mail zou alle alarmbellen moeten doen rinkelen. Als het van iemand is om wie je geeft, neem dan persoonlijk contact op via een andere weg dan de manier waarop je het verzoek hebt ontvangen. D.w.z. als het een verzoek via e-mail was, sms of bel die persoon dan. Als het een verzoek per sms was, stuur dan een e-mail of bel.

Maar wees je ervan bewust dat dit een veel voorkomende vorm van een hoax is, en ga niet in op de e-mail, de sms of het telefoontje. Download nooit een bijlage die je niet verwacht en klik niet op links waar je niet om hebt gevraagd, tenzij je absoluut zeker weet dat het oké is. Stuur niemand geld alvorens te controleren of het verzoek legitiem is. 

Deze nepberichten worden steeds geraffineerder. Ze zijn duidelijk winstgevend. Laat je niet oplichten! 

Hieronder staan een paar voorbeelden van e-mail hoaxes die ik heb ontvangen.

Met liefs,

Diane

 

 Hallo,

Ik hoop dat het goed met je gaat. Mag ik je om een kleine gunst vragen? Ik kan nu niet bellen. Laat het me weten als je online bent.

Dank je wel,

Naam van HC-er

 

Ik heb momenteel gezondheidsproblemen en ik vraag me af of je me zou kunnen helpen?  Zo ja, stuur mij dan wat je kunt missen.

Dank je wel,

Naam van HC-er

 

Zou je een paar cadeaubonnen naar het volgende doel kunnen sturen? Ik weet dat we dit doel allebei belangrijk vinden.

Dank je wel,

Naam van HC-er


Last modified: 2021-06-01 12:29:59+00