News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

Nu (e-mail Tim Jackins 30-10-2018)

 De moorden in de synagoge van Pittsburg (Pennsylvania, VS) laten de steeds doorgaande opwelling zien van destructief en irrationeel gedrag dat veroorzaakt wordt door kwetsuren en verschillende vormen van onderdrukking in onze samenleving. Naarmate onze maatschappij steeds meer en openlijker faalt, zal dit meer gebeuren. En de pijnpatronen achter dit gedrag zullen gemanipuleerd worden door de patronen van anderen die ons proberen te misleiden en proberen de macht te krijgen. Dit leidt tot openlijker antisemitisme, openlijker racisme en tot openlijker uitoefenen van andere vormen van onderdrukking.

We moeten ons nu niet stil houden.

 Dit is een perfect moment voor ieder van ons om uit te vinden wat onze volgende stap kan zijn in krachtiger optreden om onze samenleving en de mensen van wie we houden in richtingen te sturen die goed zijn voor iedereen. Tegen het tot doelwit bestempelen in van welke groep dan ook als bron van de problemen van onze maatschappij.

 We weten allemaal genoeg om nu nog een stap te zetten. Je weet hoe je het moet hebben over de werkelijkheid van vandaag en over wat je weet over waar mensen toe in staat zijn. Je bent in staat om te luisteren als dat wat je zegt de patronen van iemand anders voldoende tegenspreekt, zodat die je aandacht kan gebruiken en een begin kan maken met ontladen over de patronen die die persoon in verwarring houden over de werkelijkheid. Je weet genoeg om de aantrekkingskracht van je eigen restimulatie te weerstaan en door te gaan met luisteren en een goed perspectief op de werkelijkheid uit te dragen, en niet te vergeten dat het om een mens gaat die misschien nog niet tegen haar/zijn eigen pijnpatronen in kan gaan.  

We kunnen het hebben over antisemitisme, over hoe dat werkt om mensen en bewegingen verdeeld te houden, en daarbij kunnen we de gebeurtenissen van nu als voorbeelden gebruiken.

Als je de brochure ‘Antisemitisme, waarom gaat het iedereen aan?’ nog niet gelezen hebt, doe het dan nu.

We weten hoe we sessies kunnen doen en de patronen kunnen ontladen die maken dat we denken dat het te moeilijk is om dit te proberen, en we weten dat geen van deze belangrijke stappen in ons eentje hoeven te zetten.

Laten we kijken wat we nu kunnen doen

Met liefde, waardering, aanmoediging en hoop.

Tim

 


Last modified: 2020-07-02 14:27:35+00