News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

E-mail van Tim Jackins op 01/05/2019

 

Beste HC-er,

Twee weken geleden heb ik je gevraagd om je aandacht te richten op de uitdagingen van de klimaatverandering. Als je dat nog niet hebt gedaan, zou je dan alsjeblieft tien minuten van je volgende sessie aan dit onderwerp willen besteden?

Bij zo’n grote urgentie is het belangrijk dat we onze gedachten delen met anderen en beginnen met het nemen van stappen die ons leiden naar de acties die nodig zijn om deze uitdagingen aan te gaan. Veel volgende stappen zijn mogelijk. Een die ik zou willen voorstellen, is dat we, naast het gebruik van de RC-hulpmiddelen om pijnpatronen met betrekking tot dit probleem te ontladen, ons ook actief organiseren om ons denken met anderen te delen. In het bijzonder denk ik dat het zeer nuttig zou zijn als elke HC-er deel zou uitmaken van een ‘denk-en-luister’-groepje* over klimaatverandering. Zou je dit willen voorstellen aan de leider van je volgende HC-bijeenkomst: klas, gebiedsdag of -avond, workshop? Zou je willen overwegen een denk-en-luistergroepje te organiseren als er binnenkort geen HC-evenement gepland is?

 Verdere stappen volgen.

 

Met liefde en waardering,
Tim

 


* De essentiële kenmerken van een denk-en-luistergroepje zijn:

1) Het bestaat uit drie tot zes leden.

2) Verdeel de tijd gelijk tussen alle deelnemers.

3) Geef alerte, bewuste en geïnteresseerde aandacht aan degene die spreekt.

4) Tot slot, en het belangrijkste, sta geen reactie op of interactie met de spreker toe. Luisteraars laten niet met hun gezichtsuitdrukking, geluiden of woorden weten of ze het eens of oneens zijn met wat er wordt gezegd. Luisteraars geven geen reactie, behalve respectvolle aandacht aan wat de spreker zegt.

 

Deze zorgvuldige beperking houdt ook in dat je niet tijdens jouw beurt reageert op wat een vorige spreker eerder heeft gezegd, en dat je ook nooit terugkomt op wat een spreker heeft gezegd, niet tegen de spreker en niet tegen iemand anders!

 

Uit ‘De lijst’ 7.07, door Harvey Jackins.

 

 

 

 Vertaald: 2 Mei 2019


Last modified: 2020-03-12 22:07:05+00