News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

E-mail van Tim Jackins naar alle lijsten, 27-08-2019 

Stap drie

In april ben ik, als de internationale referentiepersoon, met een initiatief gekomen voor de leden van de HC-gemeenschap om datgene te erkennen wat we sindsdien de Klimaatcrisis zijn gaan noemen, om actief te worden, na te denken over hoe deel te nemen aan het vinden van oplossingen voor deze situatie, en alle pijn te ontladen die daarbij in de weg staat.

In mei herinnerde ik de HC-gemeenschap aan dit initiatief en stelde ik voor dat HC-ers in elke lokale gemeenschap de gelegenheid voor andere counselers zouden creëren om na te denken over de problemen die met de klimaatcrisis te maken hebben en elkaars gedachten te delen door het organiseren van denk-en-luistergroepen.

Ik weet dat we allemaal patronen hebben, die al vroeg in ons leven ontstaan, waardoor we het gevoel hebben dat we te klein zijn en het probleem te groot, dat we geen effectieve rol kunnen spelen of zelfs maar iets nuttigs kunnen doen. Dit zijn gewoon pijnpatronen, die ons in verwarring kunnen brengen, maar op geen enkele manier iets kunnen veranderen aan waartoe ieder van ons in staat is. Ieder van ons kan belangrijke en prachtige dingen doen.

Om ons niet in de war te laten brengen door deze oude pijn, met niets doen als gevolg, moeten we blijven ontladen over die gevoelens en pijn en ons verzetten tegen alle gevoelens waardoor we geïsoleerd en alleen blijven. De denk-en-luisters in onze lokale gemeenschap waren een manier om hiermee te beginnen.

 Nu stel ik voor dat we een manier bedenken om gedachten over de klimaatcrisis en de oplossingen hiervoor met mensen buiten de HC-gemeenschap te delen. Een manier om hieraan te beginnen is om een denk-en-luisterstructuur te organiseren in elke groep waarmee je contact hebt. Je zou eenvoudig kunnen zeggen dat je over dit probleem nadenkt en ieders mening wilt horen, maar niet wilt discussiëren. Je zult waarschijnlijk in het begin een beetje een scheidsrechter moeten zijn, en mensen eraan herinneren om gewoon elkaars gedachten aan te horen. Maar volgens mij zullen mensen zich, zoals meestal, aangetrokken voelen tot de aandacht die ze voor zichzelf krijgen én de toegang tot het denken van anderen.

Probeer dit alsjeblieft.

Met liefde en waardering,

Tim

 

 

 

Augustus 2019

 


Last modified: 2020-03-12 22:07:05+00