News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

HC en het COVID-19 virus

(RC and the COVID-19 virus)

 

E-mail aan alle e-maillijsten op 28-02-2020

 Tim Jackins

Beste HC-ers,

Nu het COVID-19 virus zich over meer landen aan het verspreiden is, is het belangrijk dat we er informatie over inwinnen, dat we nadenken over elke situatie waar we ons in begeven met betrekking tot dit virus, dat we sessies doen over wat deze situatie voor ons restimuleert, en dat we ons voorbereiden op het omgaan met deze dingen, hoe de situatie zich ook ontwikkelt. Regeringen hebben niet snel genoeg de nodige stappen ondernomen om te voorkomen dat dit virus zich verspreidt.

Het is belangrijk om deze ziekte in te dammen en te isoleren, zodat ze niet de kans krijgt om zich te vestigen zoals griep dat doet.

De huidige situatie kent veel onzekerheden en verandert snel.

Onder deze omstandigheden moeten we in HC erkennen dat het samenbrengen van mensen uit vele delen van de wereld een situatie kan creëren die het mogelijk maakt dat het virus zich in die groep verspreidt en zich vervolgens wereldwijd in de thuisgemeenschappen verspreidt van de individuen van die groep. Hier moet over nagedacht worden door workshopleiders en organisatoren.

Over elke workshop moet nagedacht worden: waar komen de deelnemers vandaan en waar zijn ze recentelijk naartoe gereisd, en hoe is het virus op die plaatsen aanwezig, enz. Het lijkt redelijk om lokale workshops, ver van de plaats waar het virus is opgedoken, wel doorgang te laten vinden.

Er moet zorgvuldig worden nagedacht over elke workshop die mensen van ver weg samenbrengt, zowel deelnemers als leider, en uitstel of annulering moet overwogen worden.

We hebben al verschillende HC-evenementen geannuleerd vanwege deze situatie, zowel in Europa als in het Verre Oosten.

De situatie zal zich verder ontwikkelen en we zullen de komende weken duidelijkere informatie krijgen. Ga vooral door met ontladen en nadenken over de situatie, zodat we deze zo goed mogelijk kunnen aanpakken.

Met liefde en waardering,

Tim

 

 

 

 


Last modified: 2020-07-02 14:27:35+00