News flash

Literature Sale           August 7 to 21

Outreaching for SAL Fundraiser                Thursdays August 18 or 25

SAL Webinar:           Dress Rehearsal    Tuesday, August 23

SAL Fundraiser: Webinar                    Sunday, August 28

Upcoming Webinars


 

Volgende stappen rond COVID

(Next steps with COVID)
E-mail aan de HC Broadcast e-maillijst d.d. 28-05-2020

Tim Jackins

 

Beste leden van de HC gemeenschap,

Ik heb erg veel waardering voor wat jullie hebben gedaan als reactie op de omstandigheden die door de COVID pandemie zijn veroorzaakt. Leden van onze gemeenschap over de hele wereld hebben grote en belangrijke stappen gezet om de verspreiding van het virus te beperken. Dit vroeg om grote veranderingen in de manier waarop we leven. Mensen hebben veel sessies gedaan om gevoelens en verwarring te ontladen. Daarna dachten ze na en kwamen ze effectief in actie. Dit heeft onszelf, de mensen die we kennen en om wie we geven, en ieder ander, vooruit geholpen. Dank je wel. 

Er zijn nog steeds veel plaatsen in de wereld waar het aantal virusbesmettingen snel stijgt. Deels is dit simpelweg de verspreiding van het virus over de hele wereld. Het lijkt niet waarschijnlijk dat er een plek is die voldoende geïsoleerd om niet besmet te worden. 

Het lijkt erop dat deze situatie nog wel maanden gaat duren. 

De manier waarop overheden met de door het virus veroorzaakte situatie omgaan varieert wereldwijd enorm. Sommige regeringen hebben de keiharde werkelijkheid van de huidige situatie erkend, andere niet. Iedere overheid staat voortdurend onder druk van individuen of groepen die belang hebben bij het normaal functioneren van het economische systeem. Hun winsten staan nu onder druk, omdat er steeds minder mensen voor hen werken. Dit geldt vooral voor fabrieken waar goederen worden geproduceerd die nodig zijn voor ons dagelijks leven. Deze druk en alle bijbehorende restimulaties hebben een negatieve invloed op het beleid van overheden, waardoor het feitelijke welzijn van mensen minder belangrijk gemaakt wordt. 

Vanwege deze verstoringen is het erg belangrijk dat niemand gedachteloos dit beleid accepteert. In deze periode is het vooral belangrijk dat ieder van ons echte, feitelijke informatie krijgt over de situatie. We moeten onze restimulaties over deze situatie ontladen, elkaars denken horen over hoe we ermee om moeten gaan en besluiten nemen over onze toekomstige koers. Zoals al zo vaak is gebeurd, kunnen diegenen van ons die werken om toegang te krijgen tot ons eigen denken, er achter komen dat we een richting kiezen die niet overeenkomt met wat door onze overheden en andere instituties wordt gepropageerd.

Bijna iedereen blijft kwetsbaar voor dit virus. Dat is niet veranderd en zal de komende tijd niet veranderen. We worden niet minder kwetsbaar door het virus langer te ontwijken. Wel leren we langzaam maar zeker steeds meer over het virus, over hoe iemand het oploopt, over het effect op het menselijk lichaam en hoe we de mensen die ernstig getroffen zijn, beter kunnen behandelen. Maar we blijven allemaal zeer kwetsbaar en kunnen niet weten wie van ons het ergst getroffen kan worden bij het oplopen van het virus. Het is nog steeds klip en klaar dat het het meest effectief is om het virus geen kans te geven zich te verspreiden onder meer mensen. Het is ook duidelijk dat ‘social distancing’ de meest effectieve manier is om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Gegeven de huidige situatie moet een ieder zelf beslissingen nemen, rekening houdend met de mensen om zich heen. Ieder van ons moet zich vanaf nu actief inzetten om deze beslissingen te nemen. Gebruik alle middelen die je ter beschikking staan in dit proces: de feiten kennen, ontladen tijdens sessies en naar elkaars denken luisteren (online ‘denk-en-luister’s?).

Binnen de HC-gemeenschap hier ter plekke is al het werk en alle communicatie niet meer ‘live’. Iedereen die bij RCCR werkt, werkt vanuit huis en blijft dat naar verwachting nog vele maanden doen. We hebben alle ‘live’ workshops de afgelopen maanden afgezegd. Ik zie geen enkele manier waarop we die workshops weer kunnen doen tot ten minste ver in het laatste kwartaal van dit jaar. De meeste geplande workshops worden opnieuw georganiseerd als Zoom-workshops, die erg effectief blijken te zijn. Er wordt een groot aantal HC-klassen online gedaan en veel mensen die voorheen niet mee konden doen aan een HC-klas, staan nu op het punt om zich aan te sluiten bij online-klassen. We kunnen in deze uitdagende tijd veel vooruitgang boeken. 

Ik kijk ernaar uit dat we samen creatief verder gaan om in deze tijd van onverwachte uitdagingen en kansen de samenleving stevig te veranderen. 

Met liefs en waardering, 

Tim 

 

 

Juni 2020

 

 

 

 

 


Last modified: 2020-07-01 08:33:43+00