News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

Nadenken over grootouders en COVID-19 

(Thinking about grandparents and COVID19)

E-mail aan de HC e-maillijst voor ouders d.d.14-03-2020

Marya Axner

 

Beste ouders en grootouders,

Ik heb de afgelopen dagen met een paar grootouders gesproken over COVID-19 en ik heb gemerkt dat veel mensen moeten ontladen om helder te kunnen nadenken over het contact met hun kleinkinderen tijdens deze pandemie.

We moeten niet vergeten dat grootouders ook ongelooflijk kostbaar zijn.

Ja, grootouders willen dicht bij hun kleinkinderen zijn, van wie ze zoveel houden. Natuurlijk willen ze helpen als ze nodig zijn.

In deze periode hebben veel ouders meer hulp nodig omdat hun kinderen bijvoorbeeld niet naar school gaan, of omdat ze zelf misschien besmet zijn met COVID-19. Veel ouders zijn, afgezien van deze crisis, normaal al afhankelijk van hun ouders voor de dagelijkse verzorging van hun kinderen.

Tegelijkertijd zijn veel grootouders ouder dan 60 jaar en hebben sommigen ook nog ander risicofactoren met betrekking tot dit virus. Elke situatie is anders, maar ik zou grootouders willen aanmoedigen om te ontladen over deze situatie voordat je risico neemt.

Ik zou ook de ouders willen aanmoedigen om te ontladen voordat je je eigen ouders risico laat lopen door voor jouw kinderen te zorgen.

Het belangrijkste is om op te merken hoe kostbaar ieder van ons is, onafhankelijk van onze leeftijd. En ook al moeten we onze kinderen vaak laten voorgaan voor onze eigen behoeften, ons leven riskeren voor hen is slechts zeer zelden nodig.

Ik kan me voorstellen dat de gedachte dat je niet bij je kleinkinderen kunt zijn en je kinderen niet kunt helpen, heftige gevoelens kan oproepen. We moeten ontladen over afgescheiden zijn, en over alle keren dat we hulp nodig hadden en niet konden krijgen. Of dat we wilden helpen en dat niet konden. We moeten ontladen over hoeveel we van elkaar houden en het beste voor elkaar willen.

Als het virus nog niet in jouw gemeenschap is, denk dan alvast vooruit over wat te doen voor de kinderopvang, als je die nodig zou kunnen hebben.

Deel je gedachten hierover op de e-maillijst voor ouders. Ook zou ik willen voorstellen dat grootouders contact met elkaar zoeken en ontladen, en ouders natuurlijk ook.

Ik hou van jullie allemaal,

 Marya


Last modified: 2020-07-17 20:50:52+00