News flash

SAL/UER Videos

Racism and the Collapsing Society, Barbara Love and Tim Jackins, June 7, 2020

RC Webinars listing through December 2022

New Online Workshop Guidelines Modifications


 

Een methode om mensen te vernielen

(One Channel for Destroying People) 

Howard Muhlberg, Washington, VS

   
Ik ben erg blij met de discussie over lithium en psychiatrie. De verwarring rond dit onderwerp is een van de taaiste die ik heb gezien. Hier zijn enkele van mijn gedachten, na 10 jaar in het 'geestelijke gezondheids'-systeem te hebben gewerkt, en na 4 jaar 'GGZ'-systeem bevrijdingswerk te hebben gedaan in HC. 

Dokters geven 'patiënten' medicijnen in de hoop dat ze maar een kleine dosis nodig hebben, dat ze één medicijn tegelijk nemen, en dat ze een compleet 'normaal' leven kunnen leiden als ze het medicijn maar consequent en doorlopend innemen. Mijn ervaring met honderden mensen met wie ik zelf gewerkt heb, en met duizenden anderen met wie ik beperkt contact had, is dat dit bijna nooit gebeurt.

Meestal gaat er binnen enkele weken of maanden iets 'verkeerd': het medicijn houdt de 'vervelende gevoelens' niet weg noch onder controle. Op dit punt zal de dokter een hogere dosis voorstellen. Of als de 'patiënt' dat niet wil zal de dokter een ander medicijn voorschrijven. En dan begint er al gauw een levensecht, zeer schadelijk experiment, en al die tijd ondergaat de 'patiënt' ingrijpende persoonlijke veranderingen, heeft toenemend zware periodes van emotioneel tumult, en ervaart een groeiend gevoel van machteloosheid over de situatie.

Ik heb een handvol mensen, die nog niet zo lang medicijnen namen, zo goed kunnen counselen dat ze besloten om te stoppen met de medicatie. Ik moest zorgvuldig zijn, door ze te laten weten dat ze een ondersteunend netwerk bij de hand moesten hebben als ze zouden stoppen met de medicijnen. Dit is omdat de medicijnen de gevoelens niet laten verdwijnen, ze zorgen er alleen voor dat de persoon er niet bij kan. Wanneer de medicijnen niet meer worden ingenomen is de lading aan niet-ontladen pijn zo gegroeid, dat deze elk moment over kan stromen. De meeste pijn is oud, maar een behoorlijk deel is nieuwe pijn die is opgestapeld sinds het medicijn werd ingenomen. Daarnaast is er ook schade aangericht door de medicijnen zelf.
Ik liep het risico mijn baan te verliezen. […]


Present Time, Oktober 1998

 

 

 

 


Last modified: 2022-02-06 11:36:15+00